Wintersportbeelden uit Turkije (ingezonden)!

De drukste wintersportmaanden zijn aangebroken. De meeste vertrekken in de krokus maar er zijn genoeg mensen die niet gebonden zijn aan de krokus of die bijvoorbeeld met vrienden een extra ritje maken richting de Alpen.

Echter niet iedereen zit in de Alpen. Iets verderop in Europa in Turkije bestaat ook wintersport. Vandaag ontvangen wij beelden uit Turkije. Zeer zonnige beelden van gisteren (19.1.2019) uit het skigebied Denizli Kayak Merkezi. Qua weer was het er gister rond de 0 graden. Strak blauw zoals u kunt zien. Hieronder paar live beelden en onderaan een kort filmpje.

   

Op ongeveer 2,5uur rijden van Marmaris ligt dit skigebied Denizli Kayak Merkezi. Voor 10 euro koop je een skipas en kun je een mooi tochtje maken. Het is niet te vergelijken met grote gebieden in de Alpen maar als je eens anders wilt of goedkoper dan is dit wellicht optie.

Een andere optie is in Marmaris een ticket kopen voor € 15,-. Dan krijg je, schrikt niet; een busrit heen en terug. skipas, koffie, lunch broodje, huur skis en uiteraard SNEEUW! Heb even gevraagd wat het verdienmodel is. Niet helemaal duidelijk maar er zal nog steeds geld mee verdiend worden ;-).

  

Wat valt er nog meer te vertellen. Qua gastronomie moet je wel rekening houden met de Turkse eettraditie. Op de pistes hier vind je op de kaart geen Apfelstrudel en warme chocomel. Meer gebruikelijk is het drankje Ayran (zoute karnemelk). Dat eet je dan bijvoorbeeld tesamen met suçuk ekmek (broodje met worst) of köfte ekmek (broodje turkse gehakt bal). Over die zoute karnemelk kan ik zeggen dat ik het geproefd heb ooit maar dat wel even tijd kost om dat aan dit drankje te wennen. Ben zelf van de Hollandse melk maar zeker niet van karnemelk.

Gegevens skigebied Denizli

  • Dalstation 1.900 meter
  • Bergstation 2.391 meter
  • 2 liften Ski Center in Denizli,
  • 1 liften en roltrappen
  • eerste sneeuwval in november, sneeuw tot in mei
  • Webcam: http://www.denizlikayak.com/canliyayin/

Heeft zelf actueel nieuws, leuke beelden of iets anders wat voor de moeite waar is stuur het ons, dat kan naar info@skiserviceleidscherijnl, maar ook via de app of sms.

Fijne zondag en sportieve groet,

Skiservice Leidsche Rijn

Like ons op facebook : https://www.facebook.com/skiserviceLR/