Sneeuwchaos in Oostenrijk!

Het is een chaos in delen van Oostenrijk! Sinds wij 30 december uit Oostenrijk vertrokken terug naar Nederland heeft het zo ongeveer aaneengesloten gesneeuwd. De voorspellingen geven aan dat tot zeker donderdag aanhoudt en voor sommige delen tot wel maandag.

Sneeuw en wind zorgen voor gevaarlijke omstandigheden. Onder andere in Salzburg. Wegen zijn afgesloten, huishoudens zitten zonder elektriciteit, hulpverleners zijn constant onderweg. Verder zitten in Salzburg ruim 800 mensen zonder stroom en zijn er 1500 brandweerlieden opgeroepen. Lawinegevaar op dit moment zeer hoog.

In 24 uur is er zo’n 50-80cm sneeuw gevallen. Het is niet zo zeer de hoeveelheid sneeuw die zorgt voor lawinegevaar maar de gelaagdheid. Komende dagen worden enkele honderden lawines verwacht.

De weg naar Obertauern is op dit moment nog gesperrt maar de verwachting is dat hij weer spoedig open kan. Gisteren probeerden velen daar in allerhaast er nog vandoor te gaan (filmpje bron SN). Tussen Weißbach bij Lofer en Lofer is afgesloten wegens acuut lawinegevaar (opgewaaide sneeuwhoogtes tot +4m). Ook de weg tussen Saalfelden (Brandlhof) en Weißbach is gesloten.

Meer info lees klik hier. (bron SN, Salzburger Nachrichten)

Heb je zelf actueel nieuws, stuur het info@skiserviceleidscherijnl, via de whatsapp kan ook.